Adósságkezelés


Az adósságkezelési szolgáltatás célja, hogy segítséget nyújtson a felhalmozott díjhátralékkal küszködő kerületi lakosoknak a hátralék rendezésében és az újabb eladósodás megakadályozásában. A szolgáltatás nem bármilyen eredetű adósságra vonatkozik, csak a

- lakhatási költségek körébe tartozó közüzemi díjtartozásokra,
- az elmaradt közös költségre,
- önkormányztai bérlakás lakbérhátralékára.

Meghatározott (törvényes, ill. helyi rendeletben rögzített) feltételek fennállása esetén a rászoruló vissza nem térítendő adósságcsökkentési támogatásban részesíthető. A támogatásra az önkormányzat részéről akkor kerülhet sor, ha biztosított a hátralékok halmozódásának megállítása, ill. a további hátralékok keletkezésének megelőzése. Ezt szolgálja egy adósságkezelési terv felállítása, amelynek kidolgozásában adósságkezelő munkatársunk segíti a kérelmezőt.
Az adósságok szanálása és a adósságcsapdából való kikerülés általában hosszabb távú folyamat, ennek megfelelően rendszeres együttműködést igényel, melyben szociális munkás is segíti a kérelmezőket. A program részét képezi az egyéni és/vagy családi konzultáció, életviteli támogatás, családlátogatás.

Helyszín:
XII. ker. Családsegítő és Gyermekjóléti Központ
Budapest, 1126. Beethoven u. 7-9

Telefon:
06 1-319 9301, 06 1-319 9299

Jelentkezési idők:
hétfő, csütörtök: 13 – 17 óráig
kedd, szerda, péntek: 09 – 13 óráig

>>> Az adósságkezelési szolgáltatásról többet megtudhat a Hegyvidék c. újság 2006 - XXXVI. évfolyam 24. számában megjelent újságcikkből: "Adósságkezelési támogatás"