Álláskeresés

A Családsegítő Központ a kerületi munka- és álláskeresők számára Álláskereső Klubot működtet.
Az Álláskereső Klub célja munkanélküliek és álláskeresők elhelyezkedésének elősegítése, a munkanélküliséggel járó destruktív folyamatok enyhítése, a kritikus helyzethez való rugalmas alkalmazkodás és megfelelő túlélési stratégiák kialakítása.
A segítés minden stádiumában szem előtt tartjuk az álláskeresők azon jogos igényét és elvárását, hogy kapjanak konkrét és kézzelfogható segítséget a munkakeresésben: információt a munkanélküliként megillető segélyezési lehetőségekről, konkrét munkahelyi ajánlatokról, jogairól, átképzési lehetőségekről, stb. Fontosnak tartjuk, hogy a segítséget ne csak passzív ügyfélként, hanem szoros együttműködésben és "személyre szabottan" kapják meg az ezt igénylők. Segítséget nyújtunk konkrét munkalehetőségek felkutatásában, a sikeresebb munkaerő-piaci fellépés lehetőségeink kidolgozásában, önéletrajz írásában, űrlapok, jelentkezési ívek kitöltésében, fénymásolásban, telefon lebonyolításában, számítógépes ismeretek megszerzésében ill. frissítésében, internet használatban, a tapasztalatok kiértékelésében. A szolgáltatás valóban „klubszerűen” működik, amennyiben a résztvevők egymást is támogatják információik megosztásával, tapasztalataik átadásával, továbbá önkéntes külső munkatársak támogatására is számíthatnak.

A bekerülés feltétele: az Álláskereső Klub szolgáltatásait egy személyes interjú után lehet igénybe venni. Az első interjú része a jelentkező álláskeresési elképzeléseit felmérő kérdőív kitöltése ill. megbeszélése. Meggyorsítja a folyamatot, ha az állást kereső már egy átgondolt és kitöltött Álláskereső kérdőívvel érkezik az első beszélgetésre. A kérdőív a Családsegítő Központban személyesen elkérhető, vagy letölthető itt: Álláskereső kérdőív

Klubnapok időpontja:
minden csütörtökön de. 9 – 12 –ig.

Helyszín:
XII. Beethoven u. 7-9.

Kapcsolatfelvétel:
Az első beszélgetésre jelentkezni lehet a klubvezetőnél, Domonkos Franciskánál.
Telefon: 319 93 01 vagy 319 92 99


>>> Az Álláskereső Klubról olvashat a Hegyvidék c. újság 2011. április 12-i újságcikkében: "Álláskeresők Klubja a munkanélküliekért"