Egyéb szolgáltatások
KÖZBEN - közfoglalkoztatottak klubja

A klubba várjuk mindazokat a XII. kerületi lakosokat, akik már dolgoznak a közfoglalkoztatásban, vagy várhatóan a jövőben helyezkednek el. A klub célja információ- és tapasztalatcsere, a résztvevők munkahelyi beilleszkedésének elősegítése, a lehetséges konfliktusok megbeszélése, egymás kölcsönös támogatása.
A klubban kulturális programokat is szervezünk, a klubtagok igényei szerint.

A találkozások időpontja:
2016. októberétől kéthetente keddenként 17-19 óra között. Őszi időpontjaink 2016-ban:
            október 18.
            november 8.
            november 22. (Adventi koszorú készítés)
            december 6.
            december 20.
Helyszíne:
XII. kerület, Beethoven u. 7-9. II. emelet, a Családsegítő Központ klubja.

A klubot intézményünk családgondozói – szociális munkásai vezetik. A klub ideje alatt lehetőség van arra, hogy tájékozódjanak intézményünk egyéb szolgáltatásairól.

Érdeklődni lehet:
Nyulas Katalin, vagy Rétvári Zsófia
Telefonszámok:
06/1 - 319-9301, 319-9299, 06/30-579-1601Családos nyári tábor

Évente a nyaralási időszakban szervezett tábor rászoruló gyermekeknek és családjaiknak. (A tábor megszervezése a Gyermekjóléti Központtal együtt történik.) Főként azoknak a velünk kapcsolatban lévő családoknak ajánljuk, akiknek anyagi vagy egyéb okok miatt nincsen lehetőségük nyaralásra vagy gyermekeik nyaraltatására. A szervezést és lebonyolítást szociális munkásaink segítik.
A családi tábornak az „értelme“ nem csupán a nyaralás. Bár a táborozás élménye (strand, kirándulás, együtt főzés, közös játékok, tábortűz stb.) mind a gyermekek, mind szüleik számára önmagában is nagy élmény (és a közös élmények erősíthetik a családi összetartást), ezen túlmenően alkalom nyílik arra is, hogy a résztvevők gyakorlati mintát adjanak egymásnak a gyermekneveléshez, a hatékony szülői fellépéshez, családi konfliktusok oldásához. Egymásnak adhatják át tapasztalataikat és kipróbálhatják mindezeket a megszokotthoz képest szabadabb, oldottabb környezetben.

Időpont:
évente a nyaralási időszakban
Résztvevők köre:
előzetes megbeszélés szerint


Szociális jelzőrendszer

A Központ szociális veszélyeztetettséget és krízishelyzetet észlelő jelzőrendszert működtet. Intézmények és magánszemélyek egyaránt jelezhetik, ha segítségre szoruló családról, személyről szereztek tudomást. A jelzés alapján meghatározott időn belül személyesen felkeressük az érintetteket, tájékozódunk nehézségeikről, és felajáljuk szolgáltatásainkat.

Jelzést szóban, írásban ill. telefonon lehet tenni.
Telefonszám: 06 1-319 9301, 06 1-319 9299

Amennyiben rendelkezésére áll, kérjük, jelzését az e célra rendszeresített formanyomtatványunkon tegye meg.
A formanyomtatvány letölthető itt:   Problémajelző adatlap

A jelző számára (amennyiben előzetesen nem kérte anonimitását) a jelzést követően 15 munkanapon belül írásbeli tájékoztatást nyújtunk az eredményről.