A mentálhigiénés ellátásokról


A Központban mentálhygiénés ambulancia működik, amelyik - szükség esetén a szociális segítőkkel, gyermekjóléti munkatársakkal együttműködve – mentálhygiénés, pszichológiai és pszichoterápiás ellátást tud biztosítani.

A pszichoterápia egészségügyi értelemben pszichológiai eszközökkel való gyógyítást jelent (innen származik a "terápia" elnevezés). Tágabb értelemben a mindennapi életvezetést, a lelki közérzetet és kapcsolati nehézségeket is érintő problémák kezelésére, oldására szolgáló eljárás. A módszer kiterjeszthető a "normál" emberi és kapcsolati problémák oldásának mindazon területére, ahol meghatározó szerepe van a kommunikativitásnak, az ösztönös és érzelmi történéseknek, a csoportdinamikai folyamatoknak.

Ennek megfelelően a pszichológiai segítségnyújtás az élet számtalan területén sikerrel alkalmazható. Nem csak egyéni, hanem párkapcsolati, családi és egyéb kiscsoportos formái is ismertek. Többnyire tartósabb, rendszeres és személyes kapcsolattartást igényel, amit csak erre kiképzett, elhivatott szakember végezhet, tiszteletben tartva a szakmai etika előírásait (önkéntesség, titoktartási kötelezettség stb.)


Az intézményben folyó mentálhigiénés munkáról bővebben itt olvashat.Hogyan lehet jelentkezni?


Amennyiben pszichológiai segítséget kíván igénybe venni intézményünknél, várjuk egy első (tájékoztató, felmérő jellegű) interjúra. Helyszíne a XII. ker. Családsegítő Központ (1126. Beethoven u. 7-9. II. em.), ajánlott időpontok: hétfő és csütörtök du. 14-18 óráig, vagy kedd, szerda, péntek de. 9-13 óráig.

Az első interjú alapján kerül sor a problémájának megfelelő természetű pszichológiai ellátásra, a pszichológusával előre egyeztetett időpontokban.

Kapcsolat felvétele telefonon: 06 1 319 92 99 vagy 06 1 319 93 01

E-mail útján: pszi.12ker@gmail.com