Aktualitások
Friss hírekNyári nyitvatartás
         2021. július 26. – 2021. augusztus 19.

Hétfő: 12:00-18:00
Kedd: 8:00-14:00
Szerda: 12:00-18:00
Csütörtök: 8:00-14:00
Péntek: 8:00-14:00


VÉGE A VÉSZHELYZETNEK
         2019. június 18.

A járványügyi vészhelyzet feloldása után intézményünk is visszatér a járványhelyzet előtt érvényes munkarendre. 2020. június 22-től ismételten a normál működési rend szerint tartjuk nyitva intézményünket.
A lehetséges megbetegedések csökkentése érdekében azonban továbbra is érvényesek a megelőző szabályok:
        a.) Mindenkinek, aki az intézménybe érkezik, érintésmentes lázmérővel a portán megmérik a lázát. Ez az intézmény dolgozóira is vonatkozik.
        b.) A kihelyezett kézfertőtlenítőket kérjük használni, és indokolt a gyakori szappanos kézmosás.
     c) A személyes találkozások során ajánlott a szájmaszk használata (de az intézmény területén való tartózkodás során annak folyamatos viselése már nem kötelező).
        d.) Törekedni kell a megfelelő távolságtartásra.
        e.) A kliensfogadó helyiségekben szükséges a megfelelő rendszeres szellőztetés.
      f.) Az intézmény nagyobb forgalmú helyiségeiben a gyakran megérintett területeken (pl. kilincs, szék karfa, korlát stb.) szükséges a kihelyezett fertőtlenítőkkel való rendszeres felületfertőtlenítés.


! MEGVÁLTOZOTT MUNKAREND !
         2020. március 20.
Az egyes csoportok speciális munkarendjei elérhetőek itt:


Az iskolai szociális munka rendkívüli munkarendje


Mentálhygiénés csoport rendkívüli munkarendje


Félsziget Klubház rendkívüli munkarendje


Ifjúsági Közösségi Tér rendkívüli munkarendjeNŐNAPI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
         2019. február 26.

Nőnapi témájú kézműves délutánt tartunk a Családsegítő ás Gyermekjóléti Központban. A foglalkozás során mód nyílik ékszerek saját kezű készítésére. A klubdélután időpontja: 2019. március 12. du. 16.30, helyszíne: XII. ker. Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (Beethoven u. 7-9. I. em.) Előzetesen érdeklődni a +36 30 6050482 telefonszámon lehet.

Részletes információk elérhetőek itt:Várjuk a család minden tagját egy-egy közös alkotásra!


GYERMEKDRÁMA CSOPORT INDUL
         2018. szeptember 19.

Gyermekdráma és művészetterápiás csoportokat indítunk a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központban (Beethoven utca 7-9.) óvodásoknak és iskolásoknak. A gyerekek mesék kitalálásán és eljátszásán keresztül tapasztalhatják meg a fantázia és a kreativitás önkifejező és fejlesztő hatásait. A dráma módszerét művészetterápiás és más verbális technikákkal ötvözzük. A csoportba kerülés feltétele a szülők beleegyezése és szülőkonzultációkon való részvétel.

Részletes információk elérhetőek itt:NYITVATARTÁSI VÁLTOZÁSOK OKTÓBER-NOVEMBER HÓNAPBAN
         2016. október 18.

Idén a Mindenszentek ünnepéhez (november 1.) kapcsolódóan október 31 (hétfő) és november 1 (kedd) is munkaszüneti nap lesz.
Intézményünkben a Szociális Munka Napja kapcsán ugyanezen hét pénteki napján (november 4-én) is zárva fogunk tartani.

MŰSZAKI MUNKÁK A CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONTBAN
         2016. augusztus 22.

Az elmúlt évi nyílászáró-cserék után idén nyáron ismét komoly műszaki beruházás/felújítás történt a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Beethoven utcai épületében: mindkét emeleti szárnyon központi klímaberendezést szereltek fel. Bár a munkálatok időnként zajjal és némi felfordulással jártak, a napi működést és kliensforgalmat sikerült párhuzamosan biztosítanunk. A nyár második felére a munkák végetértek, a klimatizáció kiválóan működik. Utólagosan is köszönjük látogatóink megértő türelmét és együttműködését!

ÜNNEPI NYITVATARTÁS 2015 KARÁCSONY ÉS ÚJÉV KÖZÖTT
         2015. december 21-én.

Az ünnepi nyitvatartási változások a december 28 (hétfő) - dec. 31 (péntek) közötti időszakot érintik.
A fenti időszakban a

        Családsegítő és Gyermekjóléti Központ 10:00 – 15:00 óráig tart nyitva.

        A Félsziget Klubház rendes nyitvatartással, 12:00 - 18:00 -ig várja látógatóit. Kivétel dec. 29 (kedd), amikor 10 - 16 óráig tart nyitva.
        Az Ifjúsági Közösségi Tér a szokott nyitvatartási időben, 14:00 – 20:00 óráig várja látogatóit.

Valamennyi látogatónknak békés ünnepeket, boldog új esztendőt kívánunk!


NYÁRI NYITVATARTÁSI VÁLTOZÁSOK
         2015. július 2.

Családsegítő és Gyermekjóléti Központunk július 27-től augusztus 21-ig rövidített nyitvatartás szerint működik. A fenti időszakban munkanapkon 10.00 - 15.00 óráig tartunk nyitva.

A változás a Félsziget Klubházra nem vonatkozik, az a megszokott nyitvatartási időben fogadja látogatóit.

Ugyancsak nem változik az Ifjusági Közösségi tér napi nyitvatartása, viszont - a nyári táborozás miatt - a Tér július 27-től augusztus 21-ig nem fogad látogatókat.


FELÚJÍTÁSI MUNKÁK
         2015. május 12.

Május második felétől felújítási munkák kezdődnek intézményünkben: új, korszerű nyílászárókat cserélnek.
A munkálatokat a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Beethoven utcai épületében május 20-án kezdik, és előre láthatóan junius 15-ig befejezik. A Félszget Klubház Kiss János utcai telephelyén a felújítás május 26-tól május 29-ig tart.
Természetesen a felújítás némi kellemetlenséggel fog együtt járni (zaj, építési törmelék, rendetlenség, ide-oda költözködés stb.), de mindezeken igyekszünk úrrá lenni, és változatlanul a rendes nyitvatartási időben fogadjuk klienseinket.
Az esetleges kellemetlenségek miatt kérjük szíves megértésüket.


"Rajzold le álmaid gyermeknapját!" - GYERMEKRAJZPÁLYÁZAT
         2015. április 29.

A XII. Kerületi Gyermekjóléti Központ gyermekrajzpályázatot hirdet.
Két korosztály (1. csoport: 6-10 évesek, 2. csoport: 11-14 évesek) A/4-es méretű, kézzel készített pályaműveit várjuk. A készítők szüleik kíséretében adhatják le a rajzokat a Gyermekjóléti Központban (XII. ker. Beethoven u. 7-9. III. emelet).
Leadási határidő: május 18.
Kiállítás, eredményhirdetés: május 26. du. 17.00-18.00.
Nyeremények: ingyenes családi belépő a csillebérci kalandparkba, félárú cirkuszi belépő, tárgyi nyeremények.

Részletes információk elérhetőek itt:
ÉV VÉGI ADOMÁNYOK
         2015. január 6.

A Városmajori Jézus Szíve Plébánia Karitász Szolgálata karácsony közeledtével idén is szervezett adománygyűjtést. A tartós élelmiszerekből intézményünk klienseinek is juttattak. Az átadott (lisztet, cukrot, olajat, édességet stb. tartalmazó) csomagokat a hagyományos együttműködés keretében a Családsegítő és Gyermekjóléti Központon keresztül juttattuk el a kerület mintegy 30 családjának. Az ő nevükben is köszönjük a Karitász Szolgálat támogatását!Év végi adományaiból ugyancsak támogatta klienseinket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A kért 20 db., tartós élelmiszerekből összeállított csomagot december végén juttattuk el klienseinkhez. Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat támogatását!


KARÁCSONYI NYITVATARTÁSI VÁLTOZÁSOK
         2014. december 8

Tisztelt Ügyfeleink!
Intézményünk nyitvatartása a karácsonyi ünnepkörben a következők
szerint változik:
                        dec. 13 (szombat): munkanap,
                        dec. 24 - 25 -26 - 27 - 28: munkaszüneti napok,
                        jan. 1 - 2 - 3 - 4: munkaszüneti napok.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ dec. 13-án (szombaton), 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden), valamint a két ünnep között (29,30,31) ügyeleti nyitvatartás szerint működik. E napokon 10.00 - 15.00 óráig tartunk nyitva. Utóbbi változások a Félsziget Klubház és az Ifjúsági Közösségi Tér nyitvatartását nem érintik, azok a szokott munkarend szerint fogadják klienseiket.


NYÁRI NYITVATARTÁSI VÁLTOZÁSOK
         2014. július 16

Értesítjük ügyfeleinket, hogy a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ július 21-től augusztus 17-ig ügyeleti nyitvatartás szerint működik. A fenti időszakban hétfőtől péntekig 10.00 - 15.00 óráig tartunk nyitva.

A Félsziget Klubház nyitvatartása nem változik, továbbra is hétfőtől péntekig, 12 - 18 óráig fogadják a látogatókat.

Az Ifjúsági Közösségi Tér nyári nyitvatartási változásai és programjai elérhetők a Közösségi Tér facebook oldalán: www.facebook.com/ifjusagiterneked


START PROGRAM INDUL A XII. KERÜLETBEN
         2014. július 1.

A XII.kerület Hegyvidéki Családsegítő és Gyermekjóléti Központ START PROGRAMOT indít 20-35 éves korú fiatalok számára.
A program pályájukat kezdő, azt kereső fiatalokat támogat a munkavállalásban, partnerkapcsolatokban, a saját értékrendű, önálló élet kialakításában.

Helyszíne a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (Budapest, 1126. Beethoven u 7-9). Érdeklődni lehet a 06 1 319 93 01 és a 06 1 319 01 90 telefonszámokon, vagy a startprogram12@gmail címen.

Részletesebb tájékoztatás letölthető itt.GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS A XII. KERÜLETBEN
         2014. április 10.

Örömmel adjuk hírül, hogy a Budapest Főváros XII. ker. Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Gyermekvédelmi Tanácskozást szervez, amelyre szeretettel várjuk a kerületi gyermekintézmények (védőnői szolgálatok, bölcsődék, óvodák, iskolák) munkatársait!
Gyermekvédelmi Tanácskozásra évente kerül sor, ahol áttekintjük a kerületünkben működő gyermekvédelmi jelzőrendszer tevékenységét. Felhívjuk a figyelmet arra a nagy felelősséggel járó, és sokszor érzelmileg megterhelő munkára, amit a gyermekintézményekben dolgozók végeznek. Ők észlelik elsőként a gyermekek testi-lelki problémáit, és ezért az ő felelősségvállalásuknak köszönhető, hogy a gyermekek és szüleik a megfelelő segítő szakemberhez, intézményhez eljuthatnak.
A gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai: a kerületben működő védőnői szolgálatok, házi gyermekorvosok, bölcsődék, oktatási intézmények, Rendőrség, Népjóléti Iroda, Gyámhivatal.
Idén kiemelten foglalkozunk a kisgyermeknevelés területén jelentkező problémákkal, a bölcsődében zajló, prevenciós jellegű gyermekvédelmi munka jelentőségével. Folytatni szeretnénk a tavaly megkezdett „hagyományt”: egy évvel ezelőtt a Gyermekjóléti Központ munkatársai próbálták eseteken keresztül bemutatni a családgondozás folyamatát, eszközeit, módszereit. Szeretnénk megnyitni a bemutatkozás lehetőségét a jelzőrendszeri tagok számára, hogy jobban megismerjük egymás munkáját, bepillanthassunk az érintett intézmények mindennapjaiba. Reményeink szerint ez a kölcsönös bemutatkozás, az egymás örömeinek-nehézségeinek megismerése segíti az intézmények közötti kommunikációt, amely a hatékony jelzőrendszeri működés alapja.

Időpont: 2014. május 8. (csütörtök) 13.30 – 15.30
Helyszín: MOM Kulturális Központ (Budapest, 1124 Csörsz u. 18.) Jókai Mór terem

A Gyermekvédelmi Tanácskozás programja letölthető itt.KARBANTARTÁSI MUNKÁK A CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONTBAN
         2014. február 12.

Az ELMŰ tájékoztatása szerint a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Beethoven u. 7-9 alatti székhelyen 2014. február 18-án kedden 11-15 óráig karbantartási munkák miatt áramszünet lesz. A Központ a szokott munkarend szerint üzemel (nyitva lesz, klienseket fogad), de telekommunikációs elérhetősége (telefon, fax, internet) a jelzett időszakban átmenetileg szünetelni fog. Az intézmény többi, más telephelyen működö részlegét az áramszünet nem érinti.
Az esetleges fennakadásokért, kellemetlenségekért előre is megértésüket kérjük.

SZOCIÁLIS RUHAVÁSÁR A SZÉLL KÁLMÁN TÉRNÉL
         2014. január 28.

A Magyar Vöröskereszt szociális ruhavásárt szervez a rászoruló lakosok számára február 10-én hétfőn 8.00-18.00 óráig a Széll Kálmán tér 3., II. emeleti helyiségében - adja hírül a masodikkerulet.hu.

A szervezettől kedvezményes áron lehet használt ruhaneműt, gyermek, női, férfi ruházatot és játékokat vásárolni. A szociális vásárra elsősorban gyermeküket egyedül nevelő szülőket, kisnyugdíjasokat és kiskeresetű lakosokat várnak.

Telefon: 212-2783, 212-2811.
< < <    Hírarchívum    < < <